Kommunala sommarjobb

Vi har feriejobbsplatser över. De används nu till satsningen Sommarjobb för ungdomar, under förutsättning att beslut om stöd fattas av Region Sörmland. Ungdomar födda 2003 eller 2004 i Katrineholms och Vingåkers kommuner kan söka. Ansökningsperioden är 9-22 maj.

Ansök

Ansökan är öppen 9-22 maj. Vi kan inte hantera sena ansökningar.

Ansökningsformulären är endast öppna under ansökningsperioden. Du måste välja det formulär som stämmer överens med den kommun du är folkbokförd i.

Katrineholm

Vingåker

Om sommarjobb för unga

Kommunala sommarjobb administreras av Viadidakt. Inför sommaren 2022 har 356 ungdomar födda 2005 sökt och fått tre veckors feriearbete. 282 av dem bor i Katrineholms kommun och 74 i Vingåkers kommun. Nu får fler åldersgrupper möjlighet att söka.

Vem får söka?

Under sommaren 2022 erbjuds nu även du som är född 2003 och 2004 och är folkbokförd (skriven på adress) i Katrineholms eller Vingåkers kommuner, möjlighet att söka ett kommunalt sommarjobb.

Om du är nyanländ från ett annat land ska du ha uppehållstillstånd och fått de sista siffrorna i ditt personnummer för att få söka.

För arbete inom äldre-och funktionshindersomsorg krävs minst två vaccinationssprutor mot Covid-19.

Ansökningstid

9 - 22 maj

Arbetstid

Den totala arbetstiden är minst 90 timmar inom en period på minst tre veckor.

Lön

Lönen är inte beslutad för sommarjobb för unga ännu.

Exempel på arbetsområden

Katrineholm:

  • Barnomsorg
  • Äldre- och funktionsomsorg (Två vaccinationssprutor mot Covid-19 krävs)
  • Djulö 4H
  • Lyckliga gatorna
  • Kulturskolan
  • Utomhusarbete.

Vingåker:

  • Samhäll
  • IT
  • Utomhusarbete
  • Äldreomsorg (Två vaccinationssprutor mot Covid-19 krävs)

Det finns ingen garanti för ditt önskemål om plats då kommunernas feriearbeten baseras på befintliga platser. Det finns inte heller någon garanti för att alla som söker erbjuds ett sommarjobb för unga. Lottning kommer ske om det blir fler ansökningar än platser. 

Kom ihåg att tacka ja eller nej inom en vecka

Du som blir erbjuden jobb måste tacka ja till din plats senast det datum som står i din bekräftelse som du får skickat till den mejladress du anger vid ansökan. Vi skickar även ut ett sms så att du vet när det är dags att logga in på ”Mina sidor". Sommarjobb för unga är ett erbjudande och tackar du nej till den plats du erbjuds, kommer du inte att få en ny plats.

För dig som har fått sommarjobb

Läs informationen som du får via sms, mejl och Mina sidor. Du kommer även få information hemskickad via post, så kolla att dina adressuppgifter stämmer. Om du blir sjuk ska du sjukanmäla dig direkt till din arbetsplats där du jobbar.

UngDrive Academy - gå en entreprenörskapsutbildning på sommarlovet!

Viadidakt erbjuder platser till UngDrive - Sveriges största och mest populära entreprenörskapsutbildning på sommarlovet. Starta företag inom vad som helst, solo eller tillsammans med vänner. Med hjälp av inspiration, workshops, coaching, säljträning och ett startkapital på 1500 kronor får alla deltagare starta upp egna affärsidéer som man förverkligar under sommarlovet och på så sätt tjänar sina egna pengar. Utöver detta kommer du få lära känna många nya människor, utvecklas som person och framförallt ha riktigt roligt!

Förutsättningar

UngDrive är inget vanligt feriejobb utan en utbildning som innebär ett stort eget ansvar. Du får ett startkapital på 1500 kronor. Därefter är det upp till dig att tjäna dina egna pengar i ditt företag. Denna utbildning/jobb kommer inte att ge dig timlön som ett feriejobb. Första informationsträffen är i maj. I mitten på juni börjar utbildningen med en fem dagars kickoff. Efter kickoffen jobbar du på egen hand med stöd av coacherna ända tills avslutningen i augusti.

Vem får söka?

De som kan söka till UngDrive Academy är årskurs 9 och årskurs 1 och 2 på gymnasiet samt alla som är födda 2005. För att få söka måste du vara folkbokförd i Katrineholms eller Vingåker kommun. Vi har ett begränsat antal platser.

Kan jag söka till UngDrive academy OCH feriejobb?

Ja. (Dock kan du bara söka feriejobb om du är född 2005). Om du söker UngDrive Academy och blir antagen kommer du automatiskt att bli bortplockad från feriejobb. Du kan alltså inte både ha ett feriejobb och gå UngDrive Academy.

Ansök

Ansök via ungdrive.se/ansok Länk till annan webbplats..

Kontakt

Samordnare för feriejobb

Benita Karlsson Djalo

Telefon: 072-518 63 08