Feriejobb i Katrineholm och Vingåker

Varje sommar erbjuder Katrineholms och Vingåkers kommuner kommunala feriejobb (sommarjobb) för ungdomar. Det kan exempelvis vara arbete inom äldreomsorg, barnomsorg och på Summer camp.

Vem får söka?

Sommaren 2020 erbjuds du som är född 2003 och är folkbokförd (är skriven på adress) i Katrineholms eller Vingåkers kommuner möjlighet att söka ett tre veckors feriejobb. Om du är nyanländ från ett annat land ska du ha uppehållstillstånd och fått de sista siffrorna i ditt personnummer för att få söka.

När och hur söker jag?

Ansökan för sommaren 2020 är öppen från 24 februari till och med 22 mars. OBS! Vi kan inte hantera sena ansökningar.

Ansökningsformulären är endast öppna under ansökningsperioden. Du måste välja det formulär som stämmer överens med den kommun du är folkbokförd i.

Katrineholm

Vingåker

Är du intresserad av ett feriejobb som ANDTS-ambassadör?

Alkohol, Narkotika, Dopning, Tobak och Spel om pengar (ANDTS) orsakar årligen stort
lidande för många! Som ANDTS-ambassadör kommer du under ditt feriejobb i Lyckliga Gatorna att få utbildning som ger dig ökad kunskap i förebyggande arbete kring ANDTS.

Informationsblad om att jobba som ANDTS-ambassadörPDF

Katrineholm

Vingåker


Hur mycket tjänar man?

Lönen är inte satt ännu men 2019 års lön var 70 kronor i timmen plus semesterersättning.

Hur mycket får man jobba?

Den totala arbetstiden är 90 timmar inom en period på tre veckor.

Kom ihåg att tacka ja eller nej om du blir erbjuden jobb

Du som blir erbjuden jobb måste tacka ja till din plats senast det datum som står i din bekräftelse som du får skickat till den mejladress du anger vid ansökan. Vi skickar även ut ett sms så att du vet när det är dags att logga in på ”Mina Sidor” och svara på ditt erbjudande. Tänk på att du kanske inte får den plats eller tidsperiod du har önskat. Feriejobben är ett erbjudande och tackar du nej till den plats du erbjuds kommer du inte få en ny.

För dig som får/har fått feriejobb

Läs informationen som du får via mejlen och Mina sidor. Du kommer under maj månad att få ett brev med en kallelse till en informationsträff där du bland annat får skriva på ditt anställningsavtal. Tänk på att eventuell sjukanmälan ska du göra direkt till din arbetsplats där du jobbar.

Det finns ingen garanti för ditt önskemål om plats då kommunernas feriearbeten baseras på befintliga platser, perioder och områden.

Kontakt

Samordnare för feriejobb

Benita Karlsson Djalo

Telefon: 072-518 63 08