Studera i annan kommun

Viadidakt erbjuder platsbundna studier i Katrineholm och Vingåker samt studier på distans. Om du hellre vill studera platsbundet eller distans i en annan kommun kan du ansöka om det. Du som bor i en annan kommun kan även ansöka om att studera platsbundet eller distans hos Viadidakt.

Två personer i ett klassrum.

Om du bor i Katrineholm eller Vingåker och vill söka till komvux eller svenska för invandrare (sfi) i en annan kommun

  1. Ansök till utbildningen eller kursen hos den andra kommunen. Tänk på att göra ansökan i god tid innan utbildningens sista ansökningsdatum eftersom det kan ta några veckor innan beslutet är klart.
  2. Ta en papperskopia på din ansökan och lämna in den till oss tillsammans med kopia på alla dina betyg. Lämna gärna ett personligt brev också där du beskriver varför du vill gå utbildningen. Är du inskriven på Arbetsförmedlingen bifogar du ett intyg om att du är inskriven där.
  3. Rektor på Viadidakt beslutar om vi som kommun ska finansiera din utbildning. (Utbildningen kostar pengar för din hemkommun om du söker till annan kommun.)
  4. När rektorn har fattat ett beslut skickar vi beslutet till den kommun du har sökt till.
  5. När kommunen som du har sökt till har fått beslutet är det upp till dem att bestämma om du ska få plats på utbildningen.

Om du bor i en annan kommun och vill söka till komvux eller svenska för invandrare (sfi) i Katrineholm eller Vingåker

  1. Ansök till den utbildning eller kurs du vill gå via Viadidakts webbansökan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Tänk på att göra ansökan i god tid innan utbildningens sista ansökningsdatum eftersom det kan ta några veckor innan beslutet är klart.
  2. Ta en papperskopia på din ansökan och lämna in den till din hemkommun med kopia på alla dina betyg. Lämna gärna ett personligt brev också där du beskriver varför du vill gå utbildningen.
  3. Rektor i din hemkommun beslutar om de kommer att bekosta din utbildning. (Viadidakt kommer att fakturera kostnaden för utbildningen till din hemkommun.)
  4. När rektor har fattat beslut skickas det tillbaka till oss. Efter att din hemkommun har godkänt din ansökan kan du antas till utbildningen hos oss.

Kontakt

Studie- och yrkesvägledning

Mejl: vagledning@viadidakt.se

Telefon: 0150-574 00
Telefontid helgfri vardag 10.00-11.30 samt måndag 13.00-14.30

Besök Katrineholm: Vita huset, Drottninggatan 18 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Drop-in helgfri tisdag 10.00-12.00 och torsdag 13.00-15.00

Besök Vingåker: Åbrogården, Storgatan 55 Länk till annan webbplats.
Drop-in helgfri torsdag 10.00-12.00

Tidsbokning online Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tillgänglighet för besökare